Inloggen
Welkom in de Zaalcorner 2023/2024 
Zaalhockey is leuk en anders, maar ook deels hetzelfde als hockey op het veld. Er zijn andere spelregels, je hebt een andere stick nodig en andere schoenen. Ook de wedstrijden verlopen anders dan op het veld, er zijn zaalwachten nodig en je levert meerdere 'aanpakkers' per team. Hoe zat dat allemaal ook alweer? Hieronder vind je alle informatie. Scroll lekker door de pagina of klik op één van onderstaande buttons om direct naar een specifiek onderdeel te gaan. Veel lees- en zaalhockey plezier!

COMPETITIEDATA
SPELREGELS
TIPS & TRICKS
ZAALWACHT
SCHEIDSRECHTER
MATERIAAL EN KEEPERS
CLUBHUIS EN HORECA
HUISREGELS
PLATTEGROND EHV
DOWNLOADS
FAQ
CONTACT


De competitie start dit jaar voor topjeugd (O18, O16, en O14) op zondag 3 december 2023 en voor breedte (en topjeugd O12) op zaterdag 9 december 2023. Hieronder volgen de reguliere competitie data:


  • December 2023: 3 (alleen top), 9/10, 16/17, 23/24;
  • Januari 2024: 6/7, 13/14, 20/21, 27/28;
  • Februari 2024: 3/4, 10/11.

De O18-, O16- en O14-jeugd wordt zowel op zaterdag als op zondag ingepland. Bij O12-jeugd wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk wedstrijden op de zondag (waar mogelijk in de ochtend) te plannen. Dit in verband met de vele open dagen van middelbare scholen op de zaterdagen.


SPELREGELS
De belangrijkste zaalregels op een rij. Handig voor spelers, coaches én publiek, want wie de regels kent speelt en bekijkt het spel met meer plezier! Hoe zit het ook alweer met afstand houden? En de vliegende keep?

Zo is het wisselen van spelersbank opgeheven, dus je hoeft met je team dus niet meer te wisselen van bank. De vrije push na een strafcornersituatie mag ook met beschermend materiaal worden uitgenomen. Dit mag echter niet met een selfpass. Kijk voor de officiƫle en volledige spelregelreglementen op de site van de KNHB: KNHB-spelregels of check snel dit KNHB YouTube kanaal waar spelsituaties worden uitgelegd.


 Zaalhockey kent andere spelregels dan veldhockey. Deze basisregels verschillen:


  • Teams bestaan uit maximaal 12 spelers, waarvan er maximaal 6 (meestal 5 + keeper) in het veld staan.
  • Wedstrijden duren doorgaans een half uur zonder rust (scheidsen wisselen van helft na 15 minuten).
  • Uitzondering in de wedstrijdduur is bij de volgende klassen:
Senioren: Topklasse Standaard, Subtopklasse Standaard, 1e klasse Standaard en Topklasse Reserve;
Jeugd: Topklasse O18, )16 en O14.
Zij spelen 2x 20 minuten met 3 minuten rust.

  • Er wordt gespeeld in drieluiken waarbij het team wat zaalleiding heeft altijd de eerste en laatste wedstrijd speelt en totaal is er 2 uur gereserveerd voor iedere drieluik. Tussen de wedstrijden zit 10 minuten om in te spelen én om te wisselen van team. Zorg dat dit snel verloopt, want daarmee starten alle wedstrijden op tijd.
  • Er zijn geen zijlijnen.
  • Wel zijn er balken die je mag gebruiken om de bal te spelen.
  • Een bal is alleen uit als hij over de achterlijn gaat, of over een van de balken aan de zijkant van het veld heen gaat.
  • Je mag de bal alleen pushen over de grond, behalve bij een doelpoging. Slag, scoop en flats zijn niet toegestaan.

Zaalhockey is nog meer dan veldhockey een spel van techniek. Om je op weg te helpen hebben van een andere club wat tips geleend. Weet jij het verschil tussen een goede en een foute slag of (rol)push? Weet jij hoe je kan ontsnappen met een sleepbeweging als je ingesloten raakt bij de balk? Kijk eens naar tips & tricks op het YouTube kanaal van KampongTV zaaltechniek.


ZAALWACHT
Info volgt zsm



Wanneer jouw team moet fluiten, dan is dat in principe steeds een blok van 3 wedstrijden die je moet fluiten. Als team bepaal je samen met de planner van het team (SCP of Manager), hoe je de wedstrijden indeelt. Je kan ervoor kiezen om 2 scheidsrechter, 3 wedstrijden te laten fluiten, je kan er ook voor kiezen om 3 scheidsrechter, 2 wedstrijden te laten fluiten.

Weet je het niet zeker, vraag dan vooraf dat je moet fluiten aan de manager van jouw team,  welke wedstrijden je precies moet fluiten.

De O14 teams plannen voor de wedstrijden van de O10 wedstrijden, steeds 1 scheidsrechter per wedstrijden in. De O10 wedstrijden worden begeleid door een O14 speelster én een ouder. 

Ben je als team ingedeeld om te fluiten en je kan niet, dan zorg je zelf voor vervanging. Dat kan binnen je eigen team, en anders ga je zoeken bij andere teams binnen EHV. De wedstrijd- en arbitragecommissie heeft geen scheidsrechters achter de hand om eventueel in te vallen.


Alle spelregels in kortdurende filmpjes uitgelegd.

KNHB-briefing scheidsrechters zaal 2021 2022

Houd deze pagina in de gaten omdat hier steeds updates m.b.t. de arbitrage zullen worden doorgevoerd.


In de zaal speel je op zaalschoenen (géén zwarte zolen) en met een zaalstick. Een zaalstick is platter dan een veldstick. Ook heb je een handschoentje nodig, om je hand te beschermen (in de zaal is je stick veel laag bij de grond). Uiteraard draag je ook je bitje en scheenbeschermers.

Voor de keepers geldt dat ze naast de zaalschoenen met zaalriempjes om de klompen moeten spelen. De reden is dat de metalen gespjes van de legguards schade kunnen maken aan de zaalvloer.

Zaalriempjes, legguardhoezen en zaalballen worden door de zaalcommissie afgegeven tegen een borg van 70 euro, het moment van afgifte wordt nog gecommuniceerd per mail Met vragen mail : [email protected]

Let op. De legguards van de Jongste Jeugd zijn voorzien van bandjes (zie foto hiernaast) die ook in de zaal gebruikt mogen worden. Zij hoeven dus niet de riempjes te vervangen.

Tutorial riempjes wisselen voor zaalhockey:
https://youtube.com/shorts/taJrrODj7N4?feature=share

Zaaltechniek Keeper: zaalhoezen:
https://www.youtube.com/watch?v=hH1ovOq4SpE


Op wedstrijddagen en tijdens trainingen is het clubhuis open. Ook voor eten, drinken, omkleden, douchen en een sanitaire stop kun je daar terecht.


Eigen meegebrachte etenswaren en dranken nuttigen is NIET toegestaan in de hal. Een flesje water mag je natuurlijk wel meenemen de hal in.



LINK volgt


Hieronder vind je plattegrond terug van EHV. De Blaashal staat op veld 4.






Hieronder vind je een handig download overzicht met de belangrijkste info:


FAQ
Regelmatig worden ons vragen gesteld over uiteenlopende zaken. De meest voorkomende en de antwoorden daarop hebben we hieronder weergegeven. Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan contact met ons op.

  1. Hoeveel wedstrijden/wedstrijddagen speel je?
    Gemiddeld speel je 6 drieluiken.

  2. Hoe vaak moet een team voor zaalwachten zorgen?
    Van de 6 speeldagen, speel je er gemiddeld 2 thuis en op die dagen ben je verantwoordelijk voor de zaalwacht.

  3. Hoe vaak moeten wij onze scheidsrechters inzetten?
    Van de 6 speeldagen, speel je er gemiddeld 2 thuis en op die dagen ben je verantwoordelijk voor de scheidsrechters (muv als je clubscheidsrechters krijgt toegewezen). Jouw scheidsrechters fluiten dan per tweetal alle drie die wedstrijden in dat blok. Vandaar dat wij 3 fluiters vroegen bij de inventarisatie, zodat zij elkaar kunnen afwisselen.

  4. Wij hebben geen ouders met scheidsrechterkaart, mogen ouders dan toch fluiten?
    Met uitzondering van de Jongste Jeugd (O10/O9/O8) dien je als scheidsrechter een kaart te hebben. Je kan deze halen door je aan te melden via [email protected]

  5. Wij kunnen die dag geen zaalwachten of scheidsrechters leveren. Kunnen jullie die voor ons zoeken / dat regelen?
    Nee. Als team ben je zelf verantwoordelijk om dat te regelen.


CONTACT
De Zaalcommissie zet zich in om jeugd- en seniorenleden met plezier te kunnen laten zaalhockeyen op EHV. Maar we doen het niet alleen. Heb je vragen over zaalhockey?

Kijk hier met wie je contact kunt opnemen:

Zaalcommissie
Petra de Jong, Cor Thielen
[email protected]

Keepersmateriaal
Cor Thielen
[email protected]

Beheerder Blaashal
Stichting kunstgras

Trainingsschema
Bart en Antoinet
[email protected]

Scheidsrechters Junioren
[email protected]

Scheidsrechters Senioren
[email protected]


Dank voor jullie medewerking en veel plezier in de zaal!


 
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren