Inloggen
EHV-heren moeten er hard voor werken om ongeslagen te blijven
11-1-2024  |
ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben in hun eigen blaashal, die weer droog was na de waterschade van vlak voor Kerstmis, ook hun vijfde en zesde wedstrijd gewonnen. Het ging moeizaam, en ze moesten er hard voor werken, en de tevredenheid bij de staf ging dan ook gepaard met terechte kritiek. Zo had meester-assistent Wil Dielis graag gezien dat er tegen Drienerlo (4-3 winst) wat meer dynamiek in het samenspel en de bezetting van de posities had gezeten, hoewel dat in de tweede wedstrijd tegen Bully (3-1 winst) wel beter verzorgd was. Trainer-coach Richard van Wezenbeek was dat met hem eens en had net als Dielis ook gezien dat de corners aanvallend echt matig waren, maar: ‘Beide wedstrijden hebben we wel mentaal sterk gespeeld, want we moesten steeds terugkomen van een achterstand. Drienerlo was een klasse beter dan in onze vorige wedstrijd en tegen Bully waren we vooral voor rust ongelukkig met prachtige aanvallen, waarvan twee uit een geknipte running press, die ofwel weergaloos werden gered ofwel op de paal eindigden.’ De doelpunten voor EHV werden gescoord door Bram Sanders, Tim Smole (beiden één keer) en Stijn Adolfsen, die vijf keer succesvol was, waaronder een loepzuivere hattrick, namelijk drie goals in één helft, zonder dat er een tegentreffer tussen valt: wat zeker in het zaalhockey echt een unicum is. Hij werd dan ook gekozen tot Damsté Man of the Match en mede dankzij hem bleef zijn team op koers voor de titel met de volle winst uit zes wedstrijden.