Inloggen
Mabel scoort driemaal in WK-finale
17-2-2023  | 
Drie keer scoren voor je land in een WK-finale van je droomsport: hoe gaaf kan het zijn? Het overkwam de in 1998 in Enschede geboren Mabel Brands, hockeyster van de Utrechtse hoofdklasser Kampong, die op haar twaalfde (!) debuteerde in dames 1 van EHV.

Enschede - Eind vorig jaar werd ze met Oranje tweede op het EK zaalhockey in Hamburg, afgelopen zaterdag benutte ze drie strafcorners in de WK-finale van het toernooi in het Zuid-Afrikaanse Pretoria.
Team NL won alle acht wedstrijden en was in de eindstrijd superieur door Oostenrijk met 7-0 weg te blazen. "Europees kampioen Duitsland was vanwege financiële problemen weliswaar niet van de partij, maar ook zonder de aanwezigheid van ‘die Mannschaft’ mag dit resultaat er zeker zijn’’, zegt EHV-man Peter Bonder.

Lees het hele artikel op huisaanhuisenschede.nl

Nu ik thuis ben, begin ik me te realiseren dat we Wereldkampioen zijn. We hebben er hard voor gewerkt en we hadden maar één doel. Dat dat dan lukt in deze ambiance is natuurlijk een droom. Dit WK was erg speciaal, want dit was de eerste keer dat een WK-zaalhockey buiten Europa werd georganiseerd. In de halve finale tegen gastland Zuid-Afrika stonden we midden in een heksenketel. Maar ook onder die omstandigheden bleven we rustig en speelden we het spelletje waar we zo goed in zijn. Ik ben enorm trots op het team. Na deze winter heb ik een zilveren en gouden medaille boven mijn bed hangen. Echt een ongelooflijk mooie start, maar ik ben nog niet klaar. Een revanche op Duitsland moet nog komen. Op naar volgend jaar.

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren