Inloggen
EHV Heren I draait warm voor competitie
8-9-2022  | 

Met vijf overwinningen uit zeven oefenwedstrijden heeft EHV Heren I een succesvolle campagne in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eerste klasse achter de rug. De enige nederlagen vielen tegen Roden en Beuningen, waarvan in een tweede wedstrijd wel werd gewonnen. Ook Groningen, Ommoord, Amersfoort, Hattem en Bully werden verslagen. Nieuw in de selectie zijn maar liefst vier ex-spelers van Drienerlo: Thijs van Beek (keeper), Tim Smole, Stefan Lip en Thomas van Geest, Jochem Kolenberg kwam over van Qui Vive (Uithoorn).


De staf bestaat uit: trainer-coach Richard van Wezenbeek, trainer Wil Dielis, keeperstrainer Malte Heeres, strafcornertrainer Tim Horstink, trainer/video-analist Joris Maathuis, manager horeca Paul Bossink en gastheer Peter Bonder. De competitie begint op 11 september met een uitwedstrijd bij promovendus Spandersbosch (Hilversum), daarna staan twee thuiswedstrijden tegen Hattem (18 september) en GHBS (25 september) op het programma.


Trainer-coach Richard van Wezenbeek is vooral tevreden over de grote mate van volwassenheid binnen zijn selectie. ‘De talenten uit de A1 van toen zijn intussen volledig uitgehard en volwaardige spelers. Met de vijf aanwinsten van buiten de club hebben we, ondanks het verlies van enkele echte EHV-klasbakken, veel aan evenwicht gewonnen, ook buiten de lijnen. Ons nieuwe systeem, 3-2-3-2 met enkele varianten, vergt veel van het bewustzijn en dat is niet alleen ruimschoots aanwezig, maar ook van voldoende niveau om het te kunnen uitvoeren. Verder voel ik me vereerd door de hulp van drie, niet de minste ex-spelers en drie rasechte EHV-veteranen, wat veel zegt over de clubcultuur en de teamgeest. Daarbij komt dat ik beter ben met zo’n sterke staf.’


Foto: Stefan Lip, nog maar net bij Heren I en nu al Damsté Man of the Match.


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren