Inloggen
EHV-hockeyheren worden vierde na zevende zege op rij
3-6-2019  |

ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D met 4-3 gewonnen bij de al gedegradeerde Groninger Studs. Deze zwaar bevochten zege betekende de zevende op rij en die imposante eindsprint leidde niet alleen tot de vierde plaats, maar ook tot het periodekampioenschap van na de winterstop. Geen ander team haalde uit de laatste elf wedstrijden zoveel punten (25). Bovendien toonde EHV opnieuw de nodige veerkracht: vijftien minuten voor het einde stond de thuisploeg nog met 3-1 voor. Verliezen van een degradant was, na de bekerblooper tegen tweedeklasser Alphen, evenwel geen optie en zo kwam er een 3-4 eindstand op het formulier. En waar topscorer Stijn Adolfsen, goed voor een Messi-moyenne van ruim één uit één, een keer het net niet wist te vinden waren het Wouter Nederhand en Luuk Timmerman die allebei twee keer scoorden. Trainer-coach Ronald Brouwer was na afloop eerlijk en realistisch: ‘Was het lelijk? Ja. Hebben we drie punten? Ja. Als je dit soort wedstrijden wint, dan toon je mentaliteit en volwassenheid. Ik ben begin dit jaar op een rijdende trein gesprongen, die door mijn voorganger Jack Justus op het juiste spoor is gezet. Dat heeft geresulteerd in een prachtige tweede helft van het seizoen, waarin we met z’n allen keihard hebben gewerkt en, ook niet onbelangrijk, heel veel plezier hebben gehad dat we onze doelstellingen hebben gehaald. We hebben in de beker en in de competitie elke tegenstander minimaal één keer verslagen. Als team zijn we trots op onszelf en als club mag EHV trots zijn op het team.’