Inloggen

terug naar vorige pagina

JD1- Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina JD1 : 3 - 0
  Deze wedstrijd en overwinning is opgedragen aan Cris Geerdink onze keeper, die afgelopen vrijdag zijn oudere broer Dries verloor. Met een indrukwekkende minuut stilte toonden 12 jongetjes van EHV JD1,12 jongetjes van PW JD1, twee scheidsrechters, twee coaches en al het publiek hun respect en medeleven met Cris en zijn ouders.

In de voorbespreking werd gesproken over wat er gebeurd was en nagedacht of de wedstrijd wel of niet gespeeld moest worden. Er werd beslist wel te spelen en de wedstrijd en de mogelijke overwinning aan Cris op te dragen.

Met een vliegende keeper in het veld hadden de jongens het in het begin moeilijk hun draai te vinden en de emoties om te buigen in een andere energie. PW had dan ook in de eerste 20 minuten het betere spel en een aantal kansen die door de vliegende keeper, de paal en het team onschadelijk gemaakt konden worden.

De ommekeer kwam na een half uurtje. Met een machtige solo versierde Jilles een strafcorner, die na goed aangeven van Robbie, door Jilles zelf werd verzilverd. De eerste goal voor Cris. De wedstrijd kantelde verder en EHV liet haar veerkracht zien. Mark en Niels stonden weer uitstekend te verdedigen en kwamen goed voor hun man. De kansen waren daarna voor EHV. In de tweede helft werden twee van deze kansen in goud omgetoverd en wederom aan Cris opgedragen. De eindstand was uiteindelijk en 3-0 overwinning voor de aangeslagen ploeg van EHV, die in stilte en ieder met zijn eigen gedachten het veld afliep.

Dank aan PW die het de jongens mogelijk maakte stil te staan bij deze tragische gebeurtenis en sterkte aan iedereen die Cris en zijn familie kent.