Inloggen
EHV-hockeyheren krijgen buitenlands bezoek uit Pakistan en Oman
19-8-2016  | 
ENSCHEDE - Het eerste herenteam van EHV krijgt de komende weken te maken met sterke tegenstand uit het buitenland. Vrijdagavond 26 augustus om 20.00 uur is er een wedstrijd tegen Jong Pakistan, dat de zaterdag daarop deelneemt aan het internationale toernooi van EHV. Ruim een week later,  zaterdagavond 3 september, is om 19.00 uur het Oman National Team te gast aan de Geesinkweg. Beide teams vertoeven deze zomer in een Nederlands trainingskamp vanwaaruit ze tegen diverse clubs oefenwedstrijden spelen. Oman is nummer 31 op de wereldranglijst van de FIH (één plaats onder Rio-deelnemer Brazilië), Jong Pakistan moet de basis gaan vormen van het nationale team voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Voor de twaalfde keer een internationaal hockeytoernooi op EHV

De wedstrijd tegen Jong Pakistan is het startschot van het internationale toernooi, dat van 26 tot 28 augustus alweer voor de twaalfde keer door EHV wordt georganiseerd. De overige deelnemers zijn twee sterke teams uit de Duitse Regional-Liga, Raffelberg uit Duisburg en Kahlenberg uit Mülheim an der Ruhr. Bij de dames bestaat het deelnemersveld uit EHV, Cartouche (Voorburg), Upward (Arnhem), Eindhoven en Kahlenberg. Voor het talentvolle damesteam van EHV is dit toernooi met sterke tegenstanders uit West-, Zuid- en Oost-Nederland een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op een succesvolle rentree in de overgangsklasse.

Zaterdagavond demonstratiewedstrijd Nederland-Duitsland (60+)

Het toernooi is zaterdag van 10.00 tot 18.15 uur en zondag van 9.45 tot 15.30 uur. De toegang is gratis en de meeste wedstrijden worden gefloten door scheidsrechters uit de Duitse Bundesliga, die de kwaliteit van dit evenement een sportieve meerwaarde geven. Op de zaterdagavond is er om 19.00 uur een demonstratiewedstrijd tussen de 60+ mannenteams van Duitsland en Nederland, dat eerder dit jaar in Australië met EHV'er Wil Dielis in de basis wereldkampioen werd.


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren