Inloggen
EHV-hockeyheren verlaten laatste plaats na 4-1 thuiswinst op Apeldoorn
5-10-2015  |

ENSCHEDE - De hockeyheren van EHV hebben de laatste plaats op de ranglijst in de eerste klasse verlaten na een dik verdiende thuiswinst op Apeldoorn. Bij rust was het nog 1-1, maar na het laatste fluitsignaal stond een geenszins geflatteerde 4-1 eindstand op het scorebord. Trainer-coach Richard van Wezenbeek was uiteraard dik tevreden met het resultaat, al plaatste hij nog wel enkele kritische kanttekeningen bij het spel van zijn ploeg in de eerste helft: 'De aannames voorin, waarmee we richting achterlijn normaliter juist veel gevaar stichten, waren letterlijk vijf keer niks en twee strafcorners kwamen zelfs niet eens aan. Na rust ging het allemaal veel beter, rustiger en gecontroleerder, waardoor Apeldoorn er in feite niet meer aan te pas kwam, op een kleine opleving na. Dit was een dik verdiende overwinning en het logische gevolg van blijven geloven dat je het kunt. Als je kijkt naar wat die gasten soms op de training laten zien, dan is het gewoon genieten dat ze het ook in de wedstrijd mogelijk maken.'

EHV kwam halverwege de eerste helft op 1-0 door een doelpunt van Boudewijn Bousema. Apeldoorn kwam voor rust langszij door een houdbare strafcorner, maar moest zich na rust gewonnen geven toen EHV alle schroom van zich afzette en liet zien dat het erg goed kan hockeyen. Wouter Mosman scoorde uit een moeilijke hoek met een magnifieke backhand, terwijl Tim Horstink twee keer succesvol was met een lage strafcorner. Het had zelfs nog meer kunnen worden als pogingen van Staffan Hengst en Daan Overvoorde niet tegen de paal en net naast waren gegaan. Keeper Malte Heeres bewees zijn stijgende vorm door EHV bij de 3-1 voorsprong met twee knappe reddingen op de been te houden, terwijl invaller Joris Maathuis uit de A1 net als vorige week opnieuw prima voldeed. Topscorer Tim Horstink werd door zijn team gekozen tot Man of the Match.