Inloggen
EHV-heren verlaten laatste plaats na dik verdiende 1-3 overwinning bij Arnhem
23-3-2015  | 
Arnhem - De hockeyheren van EHV hebben de rode lantaarn in de eerste klasse overgedragen aan Deventer. Zelf wonnen de EnschedeĆ«rs volkomen terecht met 3-1 in Arnhem, terwijl Deventer duidelijk klop kreeg bij Ede (7-1). Omdat er slechts één ploeg degradeert, gaat deze strijd tussen Arnhem, Deventer, EHV en Apeldoorn, dat zondag niet in actie hoefde te komen.

EHV is hiermee bezig aan een opmerkelijke revival. De eerste tien wedstrijden van dit seizoen gingen allemaal verloren, waarna vlak voor de winterstop het eerste punt werd binnengehaald bij Ede (2-2). In de hockeyloze periode van december tot en met februari werd stevig doorgewerkt, onder andere met een trainingskamp in Brussel en oefenwedstrijden tegen sterke Belgische overgangsklassers. Het lijkt erop dat die investering zich nu terugbetaalt, want na de eerste winst - twee weken geleden bij de Groninger Studs, met 0-4 maar liefst - volgde zondag in Arnhem dus de tweede overwinning.

Staffan Hengst zette de gasten halverwege de eerste helft met een lepe tip-in op 0-1, wat ook de ruststand was. Arnhem profiteerde in het begin van de tweede helft van een mindere fase bij EHV en na onzorgvuldig balverlies op het middenveld kregen de gastheren een strafcorner, waartegen de goed keepende reserve-doelman Fabian Breteler liggend kansloos was. EHV besefte dat het anders moest, gooide alle schroom van zich af en ging vol in de aanval. Jan-Willem Wijnbergen legde bij de tweede paal de 1-2 er in en de uitblinkende Hengst bepaalde met zijn tweede treffer, een rake schuiver van een meter of tien, de eindstand op 1-3.

De stand op de ranglijst en het programma voor de rest van het seizoen lijken licht in het voordeel van EHV. De drie concurrenten gaan in onderlinge ontmoetingen hoe dan ook punten verliezen, terwijl de Enschedeƫrs in de laatste twee wedstrijden feitelijk alles in eigen hand en bovendien nog wat goed te maken hebben. Trainer-coach Antoinet Wildeboer, die binnenkort haar tweede kind verwacht en zich daarom steeds vaker zal laten vervangen door haar echtgenoot, eveneens gediplomeerd hockeytrainer Martijn: "Vandaag hebben we echt karakter getoond. In plaats van de kopjes te laten hangen na de 1-1 stonden we als collectief op en hebben we de winst volledig terecht afgedwongen".

Arnhem-EHV 1-3 (0-1)

17e min. Hengst 0-1

47e min. Arnhem (sc) 1-1

51e min. Wijnbergen 1-2

62e min. Hengst 1-3

Stand laatste vier per 22 maart:

8 Apeldoorn 14-11 (21-39)

9 Arnhem 14-9 (26-53)

10 EHV 15-7 (16-55)

11 Deventer 14-6 (19-59)

Programma laatste zes ronden:

29 maart

Apeldoorn-Ede
Deventer-Zwolle
Hattem-Arnhem
EHV vrij

12 april

EHV-Hattem
Arnhem-Amersfoort
Studs-Deventer
Zwolle-Apeldoorn

19 april

Amersfoort-EHV
Apeldoorn-Studs
Deventer-Beuningen
GCHC-Arnhem

26 april

EHV-GCHC
Arnhem-Deventer
Beuningen-Apeldoorn

3 mei

Deventer-EHV
Apeldoorn-Arnhem

10 mei

EHV-Apeldoorn
Arnhem-Ede
Hattem-Deventer

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren