Inloggen
Situatie veld 3
22-11-2014  | 

Beste EHV-leden,

 

Graag brengen wij jullie op de hoogte van de situatie op veld 3.

 

Veld 3

Veld 3 heeft momenteel onze volledige aandacht. Na een heftige regenbui zorgt vrijgekomen vervuiling voor een onbespeelbaar veld. Wanneer het veld droog en schoon is, dan is het veld goed bespeelbaar. Hierdoor lijkt het veld de ene keer prima en een dag later in slechte staat. Het veld zelf is gelukkig in goede staat, maar de vervuiling moet er uit. Hiervoor zal er stelselmatig flink onderhoud moeten worden gepleegd om het veld op zaterdag bespeelbaar te houden. We zijn op dit moment helaas afhankelijk van onze weergoden.

 

Advies

Advies is ingewonnen bij collega-verenigingen met soortgelijke problemen (waaronder Deventer) en bij 2 onderhoudsbedrijven.

 

Acties

De volgende acties zijn op basis van deze adviezen reeds gedaan en worden nog gepland, naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden die door het jaar heen al plaats vinden:

-          Vrijdag 31 oktober is het veld professioneel gereinigd met een vacuümzuiger

-          Vrijdag 7 november is het veld geborsteld, nadat regen weer vuil heeft losgeweekt

-          Deze week en komende weken wordt regelmatig het vuil van het veld verwijderd

-          Continu wordt het veld behandeld met anti-algen middel

-          Aanvullen van zand zal mogelijk nodig zijn, echter dit wordt nog nader bekeken.

 

Vorst

De ervaring leert dat het probleem op veld 3 niet van vandaag op morgen opgelost kan worden. Een vorstperiode zal zeer helpen om algen af te breken. Vervuiling zal telkens verwijderd moeten worden. Wanneer we dit doen, zal het veld naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar weer goed bespeelbaar zijn. Ook in Deventer heeft men deze vervelende situatie na een lange tijd hard werken positief weten om te buigen. Hier gaan wij dan ook vanuit!

 

Trainings- en wedstrijdschema

Omdat het veld de ene keer wel en de andere keer niet bespeelbaar is, kan het zijn dat er plotseling een training of wedstrijd:

a.       wordt verschoven

b.      wordt afgelast

Achter de schermen wordt hard gewerkt om alle teams te laten trainen. Het streven is, dat bij veldproblemen, ieder team in ieder geval 1 x per week traint. Over gewijzigde trainingen en een gewijzigd wedstrijdschema worden jullie via de site op de hoogte gehouden.

 

We vragen om jullie begrip en geduld en mogelijk alle hulp om dit zo snel mogelijk op te lossen.

 

Het Bestuur


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Shirtsponsoren
Sponsoren