Inloggen
Hockeyers EHV komen sterk terug van 2-0 achterstand bij GCHC (eindstand 2-2)
7-4-2014  |
ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zondag met 2-2 gelijkgespeeld bij GCHC, dat zich met dit ene punt vrijwel veilig stelde in de strijd om lijfsbehoud. Het was volgens EHV's trainer-coach Antoinet Wildeboer goed te merken dat de Groningers er helemaal voor zouden gaan: "Ze beginnen scherp en vliegen er vol op, terwijl we ons te ver laten terugzakken en daardoor in de problemen komen. Na een klein half uur weten ze te scoren uit een strafcorner. Er is in deze fase van de wedstrijd veel chaos bij ons, maar gelukkig slagen we er in om voor rust de schade te beperken. In de tweede helft spelen we wat feller en krijgen we meer grip op hun snelle schakelen, maar door een misverstand in de verdediging komen we toch op een 2-0 achterstand. Even later komt Bijvank door in een duel met de keeper, die hem onderuit haalt en geel krijgt. De strafcorner wordt door Horstink benut, waarna we tien minuten mogen spelen tegen een ploeg zonder keeper. Alle ballen de cirkel in, denk je dan, maar we komen zelfs niet in de buurt. Pas als de keeper weer in het veld staat weten we een strafcorner te halen en Horstink sleept ook deze keihard binnen: 2-2 met nog tien minuten te gaan. GCHC dringt aan en met het nodige kunst- en vliegwerk houden we het achterin dicht, waarna we vlak voor tijd helaas een opgelegde kans onbenut laten. Jammer, maar een overwinning was vandaag niet terecht geweest. Toch is het goed terugkomen van een 2-0 achterstand een mooie stimulans voor de wedstrijd van volgende week tegen Deventer, wanneer we onze trouwe supporters op ons eigen veld weer wat moois willen laten zien."